Първоначално публикувано от iveli
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
-
Момчета, поредната тъпотия! Светна ми бега на таблото и не гасне от две седмици.Долу горе и от тогава се чува едно пристъргване на волана като въртя-не постоянно но на определено положение все едно се търка нещо в пластмаса такова...Може и да си внушавам, че се чува от тогава но... Не мога и да правя диагностика на беговете да видя какво ще каже.
Comment
-
Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщениеМомчета, поредната тъпотия! Светна ми бега на таблото и не гасне от две седмици...Третият най-високотехнологичен способ е директното разпояване на диодчето - и това го видях на таблото, което си купих заради километража
Четвъртия начин го практикуваме доста хора - просто не му обръщаме внимание. А стърженето на волана няма връзка с лампата според мен.
...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Стърженето го споменах заради лентовия кабел...мислех си да не се е измъкнал, протъркал и не знам още какво може да направи там и в следствие на което да светва лампата.А за диагностика на беговете трябва ли ми друг кабел понеже имам ваг-ком-ски но мисля, че няма да свърши работа.Може и да бъркам деПоне като гледах предния път не можа да се свърже.
Comment
-
Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщениеСтърженето го споменах заради лентовия кабел...мислех си да не се е измъкнал, протъркал и не знам още какво може да направи там и в следствие на което да светва лампата.А за диагностика на беговете трябва ли ми друг кабел понеже имам ваг-ком-ски но мисля, че няма да свърши работа.Може и да бъркам деПоне като гледах предния път не можа да се свърже.
Last edited by endeavour; d.m.y г., 09:04....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Определено трябва да направиш диагностика и след това вече ще мислиш какво да правиш. Имах една кола, на коята и стържеше волана при въртене, съвсем леко. Като свалих волана един път видях, че има съпротивление точно преди лентовия кабел, което да лъже еку-то.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Колега много е вероятно да ти се е прецакала гривната на волана, мен веднъж ми светна лампата на бега заради разхлабена букса там. Свали пластмасите около волана, на два болта са и разгледай какво е положението.
Лампата обаче няма да изгасне докато не изчистиш грешката, за целта трябва да си преправиш кабела.Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000
Comment
-
Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщениеМомчета, поредната тъпотия! Светна ми бега на таблото и не гасне от две седмици.Долу горе и от тогава се чува едно пристъргване на волана като въртя-не постоянно но на определено положение все едно се търка нещо в пластмаса такова...Може и да си внушавам, че се чува от тогава но... Не мога и да правя диагностика на беговете да видя какво ще каже.
К - линията на ербег централата излиза на 3-ти пин. Трябва само да осигуриш връзката между пин 7 от конектора на кабела и пин 3 от конектора на колата.
Т.е - да постигнеш схемата:
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Така готов съм със запояването и диагностиката.Тия 3 грешки се появиха.ФиатЕкуСкана обаче не искаше да работи и само МултиЕкуСкан свърши работа.Изтррих грешката и подавах няколко пъти контакт, палих и гасих и за сега я няма пък да видим до кога.Предполагам, че скоро пак ще светне но ...
Предния път като я закачах да видя дали всичко е ок преди 2 седмици - беше набила грешка 0101 за дебитомера.Та сега хвърлих един поглед и нямаше грешка.Пуснах да видя колко волта показва и си седи 2,93V и не се мени и подаване на газ(мени се де ... до 2,94-5V). Та въпроса ми е на студен двигател ли го прави това и като загрее вече си се оправя или нещо не му е наред.До колкото си спомням пишеше, че данните били непостоянни.
Last edited by mitkomeg; d.m.y г., 12:23.
Comment
Comment